Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 14 Mart - Tarihte Bugün Yaşanan Olaylar
1489 - Kıbrıs Krallığı kraliçesi Catherine Cornaro, adayı Venedik'e sattı.
1794 - Eli Whitney, pamuk ayrıştırma makinesinin patentini aldı.
1827 - II. Mahmut döneminde, Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane kuruldu.
1918 - Hınıs ve Kö
prüköy'ün kurtuluşu
1919 - Tıp Bayramı ve Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'nin kuruluş yıldönümü. Hikmet Boran önderliğinde, tıp camiasının emperyalist güçlerin karşısına resmen çıkışı nedniyle bugün Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır.
1919 - Yunanların İzmir'e çıkarma planı, İngiltere Başbakanı Lloyd George, Fransa Başbakanı Georges Clemenceau, İtalya Başbakanı Vittorio Emanuele Orlando ve ABD Başkanı Woodrow Wilson tarafından kabul edildi.
1923 - Gençlerbirliği Spor Kulübü Ankara'da kuruldu.
1939 - Slovakya Cumhuriyeti ve Karpatlar Ukraynası, Çekoslovakya'dan bağımsızlıklarını ilan etti.
1939 - Hatay Meclisi, Türk Lirası'nı resmi para olarak kabul etti.
1951 - Kore Savaşı: Birleşmiş Milletler kuvvetleri Seul'ü geri aldı.
1953 - Sovyetler Birliği Komünist Partisi Genel Sekreteri Stalin'in ölümü üzerine yerine getirilen Malenkov, görevini 8 gün sonra Kruşçev'e devretti.
1964 - Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Barış Gücü'nün Kıbrıs'a gitmesini kararlaştırdı.
1980 - ABD Hava Kuvvetleri'ne ait C-130 tipi askeri nakliye uçağı, İncirlik Hava Üssü'ne iniş yaparken düştü. 18 ABD askeri öldü.
1983 - Devlet Güvenlik Mahkemeleri'nin kurulmasını öngören yasa tasarısı, Danışma Meclisi'nde kabul edildi.
1985 - ABD, Batista güçlerine ambargo uygulama kararı aldı.
1998 - İran'da Richter ölçeğine göre 6,9 büyüklüğünde deprem oldu.
1998 - 14 Mart 1998 YÖK başörtüsü takma taktırmanın suç olduğunu açıkladı.
2000 - Naim Süleymanoğlu, Ankara'da devam ettiği idmanlarda koparmada 145 kilo kaldırarak dünya rekoru kırdı.
2003 - Türkiye Cumhuriyeti'nin 59'uncu hükümeti, Siirt Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kuruldu.
2006 - MacGyver adlı Amerikan dizisinin 5. sezon DVD'si çıktı.
2008 - Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı.
Alıntı.