[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Katı Yağsız Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı fındık
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
Katı Yağsız Kurabiye Tarifinin Püf Noktası
Kakaolu olarak hazırlamak isterseniz 2 yemek kaşığı kakao ilave etmeniz yeterli olacaktır. Pişirme süresinin sonunda fırını kapadıktan sonra kurabiyeleri çıkarmadan önce 3 dakika kadar fırının içinde bekletmeniz, kurabiyelerinizin dağılmamasını sağlayacak.
Katı Yağsız Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Un hariç tüm malzemeleri bir mutfak robotuna atın.
Sıvı hale gelene dek robottan çekin.
Tüm malzemeler istediğiniz kıvama geldiğinde unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun.
Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişmeye bırakın. Pişme süresinin sonunda fırını kapatın ve kurabiyeleri fırından almadan 3 dakika kadar fırının içinde bekletin.
Sonrasında çıkartın ve bir servis tabağına alıp, servis edin. Afiyetler olsun!