Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Nisan 2020, 15:10   #1
Çevrimdışı
yeSa
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yumurta-yı hümayun tarifi




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Yumurta-yı Hümayun Tarifi İçin Malzemeler
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı tereyağı
3 adet soğan
1 tatlı kaşığı esmer şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
1/2 çay kaşığı yenibahar
14 dilim çemensiz pastırma
4 adet yumurta




Yumurta-yı Hümayun Tarifinin Püf Noktası
Soğanların doğru bir şekilde karamelize olabilmesi için mutlaka kısık ateşte uzun süreli pişirin. Soğanların yanmaması için ara ara 3 yemek kaşığı su ilavesi yaparak soğanları terletebilirsiniz. Eğer vakitten kazanmak isterseniz esmer şeker miktarını arttırıp kısık ile orta arası ateşte sürekli olarak karıştırarak pişirebilirsiniz.


Yumurta-yı Hümayun Tarifi Nasıl Yapılır?
Geniş bir tavada sıvı yağ ve tereyağını kızdırın.

Kızdırılmış tereyağının üzerine piyazlık doğranmış kuru soğanı ekleyin ve 5 dakika kadar orta ateşte kavurun.

5 dakika sonrasında esmer şekeri de ekleyip soğanları karamelize olması için ara ara karıştırarak kısık ateşte pişirin.

Soğanlar karamelize olduktan sonra baharatları da ekleyip tekrar güzelce karıştırın.

Çemensiz pastırmaları da ekleyip 1 dakika kadar soğanlarla birlikte karıştırın ve koyacağınız yumurta sayısı kadar, kaşık yardımıyla çukurlar oluşturun.

Yumurtaları oluşturduğunuz çukurlara yerleştirin ve kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak, taze ekmek ile birlikte servis edin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet