[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yumurta-yı Hümayun Tarifi İçin Malzemeler
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı tereyağı
3 adet soğan
1 tatlı kaşığı esmer şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
1/2 çay kaşığı yenibahar
14 dilim çemensiz pastırma
4 adet yumurta
Yumurta-yı Hümayun Tarifinin Püf Noktası
Soğanların doğru bir şekilde karamelize olabilmesi için mutlaka kısık ateşte uzun süreli pişirin. Soğanların yanmaması için ara ara 3 yemek kaşığı su ilavesi yaparak soğanları terletebilirsiniz. Eğer vakitten kazanmak isterseniz esmer şeker miktarını arttırıp kısık ile orta arası ateşte sürekli olarak karıştırarak pişirebilirsiniz.
Yumurta-yı Hümayun Tarifi Nasıl Yapılır?
Geniş bir tavada sıvı yağ ve tereyağını kızdırın.
Kızdırılmış tereyağının üzerine piyazlık doğranmış kuru soğanı ekleyin ve 5 dakika kadar orta ateşte kavurun.
5 dakika sonrasında esmer şekeri de ekleyip soğanları karamelize olması için ara ara karıştırarak kısık ateşte pişirin.
Soğanlar karamelize olduktan sonra baharatları da ekleyip tekrar güzelce karıştırın.
Çemensiz pastırmaları da ekleyip 1 dakika kadar soğanlarla birlikte karıştırın ve koyacağınız yumurta sayısı kadar, kaşık yardımıyla çukurlar oluşturun.
Yumurtaları oluşturduğunuz çukurlara yerleştirin ve kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak, taze ekmek ile birlikte servis edin.