client.json dosyasında
"startupOptions" : {
Kısmına şu kodu eklersen düzelir
Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
"encoding": "iso-8859-9",
Örnek:
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 12:20 -->-> Daha önceki mesaj 10:41 --
|
sedakeles Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
gittim o kanala ama ben yapamadım bir sürü kişi yazıyor karma karışık yapamadım orda. sahibi varmıs prawsalad onu bekle dediler bekledim geldi ama kime yetişecek yazdı adam cagız bişiler ama uyguladım olmadı yani birde ingilizce fazla bilmiyorum o yuzden anlamadım pek ama kurdum kiwiirc yi sadece eklentiler tamamlayamadım eksikler var. burda yardım istieyim dedim yardımcı olacak vardır illaki bilen vardır ya.
|
:/usr/share/kiwiirc/static/plugins
bu kısma 1 dosya yüklüce 1 adette dosya oluşturcaz
1)
plugin-radio.html [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2)
stations.json bu yok normalde açıyoruzz bitane "nano stations.json" sonra şu kodu ekliyoruz.
[
{
"name": "Radyo Zekirdek",
"image": "",
"source": "Radyo Adresi buraya",
"description": "Suanda radyo dinliyorsun"
},
]
kaydet ve çık
Sonra
/etc/kiwiirc#
client.json
En alta
Açalım ve plugine eklediğimiz dosyaları tanıtalım
"plugins": [
{"name": "radio", "url": "/static/plugins/plugin-radio.html"}
],
"plugin-radio": {
"url": "/static/plugins/stations.json"
}
bu kodun en altında bir tane daha } olmalı
Başka sorusu olan?
--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 12:29 -->-> Daha önceki mesaj 12:20 --
2 farklı sorundan bahsetmişsin.
Birincisi ilk girişte türkçe karakterli bir nick ile giriş yapılmıyor ama normal bir nickle girş yaptıktan sonra ircd sistemin destekliyorsa türkçe nick kullanabilirsin.
2. sorun türkçe karakterlerin gözükmesi için bir kod paylaştım konu altına onu uygularsan düzelir.