Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Ağustos 2020, 00:08   #1
Çevrimdışı
yeSa
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tavada Yapılır, Lezzet : İrmikten Ekmek Kadayıfı Tarifi




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İrmikten Ekmek Kadayıfı Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 çay bardağı su
1 su bardağı şerbet(soğuk)
3-4 top kaymak

İrmikten Ekmek Kadayıfı Tarifi Nasıl Yapılır?
Yumurta ve şekeri çırpın. Yoğurt ve sıvı yağı da ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.

İrmik, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpın. Suyu ekleyip karıştırarak karışıma yedirin.

Küçük boy tavayı soğuk tereyağı ve unla kaplayın. Harcı yarıya bölün ve iki farklı kek hazırlayın. Keklerin her iki tarafını da kısık ateşte, 20'şer dakika pişirin.

Pişen keke, soğuk şerbeti dökün. Şerbetini iyice çektikten sonra, soğuyan keklerden birinin üzerine kaymağı alın ve yayın. İkinciyi de üzerine yerleştirin. Toz antep fıstığı serperek dilimleyin ve servis edin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet