Jalepeno ve Çilekli Limonata
Jalepeno ve Çilekli Limonata Tarifi:
3 adet limon
1 SB toz şeker
2 litre su
1/2 adet jalepeno biber, ayıklanıp kıyılmış
1 SB çilek
Limonları yıkayıp ortadan iki ayırın. Limon sıkacağında suyunu sıkın. Suyu ve çekirdekleri alınmış limon kabuklarını rondodan geçirip bir kaba koyun.
Kabukların üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edip yoğurun.
2 litre su ve sıktığınız limon suyunu kabukların üzerine döküp karıştırın. Çilekleri ezip ya da doğrayıp içine atın. Son olarak jalepeno biberini ekleyip karıştırın.
Limonatayı 2-3 saat buzdolabında dinlendirip buzla servis edin. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |