Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Ağustos 2020, 08:14   #1
Çevrimdışı
CORDON BLEU
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Penne Makarnalı Karnabahar




Penne Makarnalı Karnabahar


Kekik, kuru üzüm, çam fıstığı, sarımsakla lezzetlendirilmiş, tam buğday makarnalı karnabahar vejetaryenler için harika bir seçenek!



Malzemeler
375 gr tam buğday penne makarna
1/4 bardak sızma zeytinyağı
5 bardak karnabahar (Çicekleri ayrılmış)
1 büyük boy soğan
2 diş sarımsak
3/4 bardak su
2 yemek kaşığı kuru üzüm
1 yemek kaşığı bal
1 dal taze kekik
1 adet defne yaprağı
1 yemek kaşığı çam fıstığı(kavrulmuş)
3 yemek kaşığı maydanoz
1/4 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Adım 1
Orta boy tencerede su kaynatın, tuz ilave edin. Makarnaları arada sırada karıştırarak aldente kıvamında pişirin. Süzdürün büyük bir kaba alın.
Adım 2
2 yemek kaşığı zeytinyağı büyük bir tavada ve orta ateşte kızdırın, parçalara ayırdığınız karnabahar, doğranmış soğan, sarımsakla birlikte kavurun. Yaklaşık 8 dakika karnabahar kızarana kadar devam edin.
Adım 3
Kalan 2 kaşık yağ, 1 çay kaşığı tuz, su, bal, kekik, kuru üzüm,defne yaprağı ve karabiberi ilave edin. Isıyı azaltarak 7-8 dakika daha karnabahar hafif yumuşayana kadar pişirin. Ateşten alın çam fıstığı ve maydanozu ilave edin. Taze kekiği tavadan alın.
Adım 4
Sebzelerle makarnayı karıştırın. Peyniri ilave edin. Dilerseniz üzerine zeytinyağı gezdirin. Hemen servis yapın, rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan