Prinzregenten Torte Tarifi
Prinzregenten Torte Tarifi:
Keki için:
5 adet yumurta
1 tutam tuz
2,5 çay bardağı dolu dolu şeker (230 gram)
3 çay bardağı tepeleme un (165 gram)
2 yemek kaşığı kaynar su
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
500 gr tereyağı
2 çikolatalı puding
1 lt süt
3 paket vanilya şekeri
Çikolata sosu için:
200 ml süt
400 gr çikolata
Pandispanya kekini hazırlıyoruz. Kek kalıbımızı yağlı kağıdın üstüne koyup kek kalıbımızın şeklini çiziyoruz. Bunu 7 defa ayrı yağlı kağıda çiziyoruz. Hamurumuzdan 1 buçuk kepçe alıp çizdiğimiz yuvarlağın içine dikkatlice dağıtıyoruz. Her keki 180 derecede 7 dk pişiriyoruz. Sonuç 7 tane krep büyüklüğünde ince keklerimiz oluyor.
Krema için, oda sıcaklığındaki 500 gr tereyağı çırpıyoruz. Önceden yaptığımız soğuk Pudingi kaşık kaşık bitene kadar içine katıp devamlı çırpıyoruz. 2 paket pudingi üstünde yazıldığı şekilde pişiriyoruz. Vanilya şekerini de katıp 1 dk çırpıp buzdolabına koyuyoruz.
Çikolatalı sos için, 200 ml sütü kaynatıyoruz, içine 400 gr çikolatayı katıyoruz. Çikolata eriyene kadar karıştırıyoruz. Soğuması için buzdolabına koyuyoruz.
Pasta için, 1 tane keki alıp servis tabağımıza koyuyoruz. Üstüne iki kaşık krema koyuyoruz. Bunu keklerimiz bitene kadar sırayla bir kek bir krema sürerek bitiriyoruz. En son kat krema olacak ve pastanın kenarını da krema ile kapatıyoruz. Pastanın ortasından her yerini kaplayacak şekilde çikolatalı sosu döküyoruz. Ve soğuması için buzdolabına koyuyoruz. Çikolata tamamen donunca servise hazır. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |