Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Sütlü Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler:
Yarım kilo kadar un
2 su bardağı su
4 su bardağı süt
Kabartma tozu
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
Sütlü Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı:
1.Kadayıf hamurunu hazırlamak için, unu, 2 su bardağı su ve 2 su bardağı sütü karıştınız. İçerisine kabartma tozu ve yumurtayı ilave ediniz ve homojen hale geldiğinde bir tepsi üzerine boşaltarak 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriniz.
2.Kadayıf hamuru fırında kızarırken, kadayıfın şerbetini hazırlamak için, bir tencere içerisine kalan sütü boşaltınız. Tencereyi kısık ateşte ocağa koyunuz ve süt biraz ısındıktan sonra üzerine şekeri ilave ediniz. Bu şekilde yapmanız, şekerin daha kolay erimesini ve tencere tabanına yapışıp yanmamasını sağlayacaktır. Böylece şeker ve süt karışımı kaynayana dek ocakta ısıtınız.
3.Sütlü şerbet kaynadıktan sonra, içerisine, hoş bir koku bırakması için bir kaşık kadar tereyağı ekleyiniz.
4.Tereyağı da şerbetin içerisinde eriyip karıştıktan sonra, şerbeti ocaktan alınız ve bir miktar soğuması için bekletiniz.
5.Kadayıf hamuru, fırında iyice kızardıktan sonra, bu esnada hazırladığınız ve bir miktar soğumaya bıraktığınız şerbeti üzerine dökünüz.
6.Şerbetlediğiniz kadayıfı soğuması için buzdolabına yerleştiriniz.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]