Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Eylül 2020, 21:03   #1
Çevrimdışı
CORDON BLEU
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pucce (İtalyan poğaçası)




Malzemeler:

-400 gr yulaf unu,
-100 gr buğday unu,
-1 tatlı kaşığı toz şeker,
-1 tatlı kaşığı tuz,
-1 paket kuru instant maya,
-3 yemek kaşığı zeytinyağı,
-750 ml – 1 litre ılık su
-Çıtır ekmek olması için 1 çay kaşığı mahlep
-Zeytin

Nasıl yapılır?

-400 gr yulaf unu, 100 gr buğday unu, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket kuru instant maya derin bir kaba alınarak karıştırılır.
-İçerisine kek hamuru kıvamına yakın bir kıvama gelecek ölçüde ılık su eklenerek yoğurulur.
-Son olarak 3 yemek kaşığı zeytinyağı da ilave edilerek 1 dk daha yoğurulur.
-30 dk-1 saat arasında sıcak bir ortamda hava almayacak şekilde sarılarak bekletilir.
-Hamurumuz hazır. Ellerinize yapışmaması için zeytinyağı sürebilirsiniz. Yuvarlak parçalar halinde koparılan hamurlar (içerisine zeytin eklenecekse -ikiye bölünüp çekirdeği çıkarılarak- bu aşamada eklenir) yağlı tepsiye alınır.
-180 derece ısıtılmış fırında ekmek olarak tüketilecekse, üzerinin çıtır olması için tepsinin alt katına başka bir tepsi içerisine buzlu su koyulur. Buhar ile pişmesi sağlanır.
-Poğaça olarak tüketecekseniz, yumuşak olması tercih edildiğinde buzlu su koymadan pişirebilirsiniz, 20 dk pişirilir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan