Pişmeyen Yalancı Frambuazlı Cheesecake
Tabanı için
- 120g eti burçak bisküvi
- 50g eritilmiş tereyağ
Cheesecake için
- 2.5 su bardağı süt (600ml)
- ½ su bardağı seker (135g)
- 1/4 su bardağı irmik (70g)
- ½ su bardağı Hindistan cevizi (45g)
Sos için
- 100g frambuaz
- 3 yemek kasığı seker (40g)
- ½ su bardağı su
- 1 tatlı kasığı mısır nişasta
- ¼ cay bardağı su
- İlk olarak bisküvileri rondodan geçirelim ve kapın içine alalım. Erittiğimiz tereyağını ekleyelim ve karıştıralım
- Cam kaselerin içine yerleştirelim. Bardakta kullanabilirsiniz. Cheesecake’i hazırlayana kadar tabanı buzdolabında dinlendirelim
- Sosla devam edelim. Frambuazı küçük tencerenin içine alalım. Seker ve suyu ekleyelim ve bir kenara koyalım. Bunu sonra pişirecez
- Ayrı bir tencerenin içine sütümüzü alalım. Hindistan cevizini, irmiği ve şekeri ekleyelim ve orta ateşte pişirelim. Tel ile kalınlaşana kadar çırpalımki dibi tutmasın
- Küçük baloncuklar oluşunca ocaktan alin ve 5-10 dakika soğumaya bırakın. Bu arada sosumuzla devam edelim
- ¼ cay bardağı suyun içine mısır nişastasını katalım ve karıştıralım. Bunu frambuazlarımıza ekleyelim ve ocağın altını açalım. Sosu pişirirken ben frambuazları kaşığım ile ezdim. Bu sayede robottan geçirmenize gerek yok
- Sos katilasinca ocaktan alalım ve 5 dakika soğumaya bırakalım
- Bu arada cheesecake harcimizi kaselerimizin içine yerleştirelim. Küçük bir kaşık ile üstünü düzleştirelim
- Frambuaz sosumuzu üstüne dökelim ve soğumaya başladımı cam kaseleri en az 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim
- Cheesecakelerimiz servise hazir |