|
NorthernLights Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
mIRC'nin gelişmeyeceği açık ve net. IRC sunucusuna bağlanan webden ya da mobilden erişimle çağı değiştirmeye çalışıyoruz. KiwiIRC bunun için çok iyi bir araç fakat bizim Türk sunucu sahipleri oturup kurmak yerine shell'den basit, gidirme appletler satın almayı tercih ediyorlar. Biz KiwiIRC'den memnunuz.
Ek olarak bazı bridge uygulamalarla Discord sunucusunu IRC sunucusuna bağlayabiliyorsun. IRC yerine muadil webden bir şey geliştirmenin çok büyük rekabeti getireceğini düşünmüyorum çünkü webden ya da mobilden gelenlerin %80'inin IRC ve mIRC bilgisi yok. Kullanışlı bir geliştirme yapılırsa, sohbet platformu olarak tercih edilebilir sadece.
KiwiIRC'nin özelliklerini merak eden olursa, konunun linkini aşağıya bırakıyorum. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Umarım aklındakilerin getirisi seni memnun eder. Başarılar dilerim.
|
Merhaba,
Ben de sizinle hem fikirim. IRC protokolu artik arka planda calismaya bile musait degil. Web uzerinden websocket ile bu tur akislar rahatlikla saglanabilir. Bu saglandiginda oyle ben bot soktum, banlandim IP degistim geldim isleri de hayal olur oncelikle.
Benim bahsettigim Discord gibi IRC'ye benzeyen ama IRC olmayan, tamamen IRC disindaki insanlarin girdigi (cunku gordugum kadariyla IRC %99 abazalara kalmis) yeni bir sosyal medya yaratmak. Oper satmak degil, diger sosyal medya platformlari gibi gelir modelini reklam uzerine kurmak.
IRC'ye giren bir avuc insan kalmis. Suanki server sahipleri yapilan degisimleri kabul etse ne oluuur, etmese ne olur ? Cok vizyonlu olsalardi bugun bu hallere dusmezlerdi herhalde. Benim bahsettigim sey bu guruh olmadan, ancak IRC'ye gonul vermis, eskinin ozlemini ceken insanlari yonetime alarak yeni bir sosyal medya formati yaratmak! %99'i abaza olan user portfoyunu kim ister yeni kurulacak bir yerde ? Gelseler ne olur, gelmeseler ne olur ? Ve hatta daha da ileri gideyim; bugun bana herhangi bir IRC server sahibi "sana 10.000 online user getirebilirim" dese (bu yeni sosyal medyaya) asla kabul etmem. Ben sadece profesyonel yonetim kadrosunu isterim ki bu arkadaslar sayesinde yeni ortami duzenleyip, kaliteyi sabit tutabileyim.
Yani ben ozetle diyorum ki; burada kalan bir avuc userin nereye gittigi umrumda bile degil. IRC server sahipleri ile gidip kumda oynasinlar. Bunlar suan internete baglanan ve instagramda, facebookta sosyallesen insanlarin %0.0001'i bile degiller. Ben geriye kalan ve face/instagramda sosyallesen %99'un pesindeyim.
Sevgiler (: