Sarı karpuzu daha önce hiç duydunuz mu? Eğer bu karpuz türünü hiç bilmiyorsanız, gördüğünüzde “kelek” diyebilirsiniz. Oysa sarı karpuz, bildiğimiz karpuzdan pek de farklı değildir. Sadece içi kırmızı değil, sarıdır. Besin değeri ise neredeyse içi kırmızı olan karpuzla aynıdır.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kış mevsiminde yetişen bu karpuz türünün faydaları saymakla bitmiyor. İçerdiği vitamin ve mineraller açısından kırmızı karpuzdan neredeyse hiçbir farkı olmayan sarı karpuzun tam bir şifa deposu olduğunu söyleyebiliriz. Gelin vakit kaybetmeden sarı karpuzun insan sağlığı üzerindeki muhteşem etkilerini inceleyelim.
İçerdiği besin öğeleri sayesinde tam bir vitamin deposu olan sarı karpuz; A, B ve C vitaminleri ile kalsiyum ve potasyum bakımından zengin bir meyvedir.
Tıpkı içi kırmızı olan karpuz gibi sarı karpuzun da kalorisi düşüktür. Bu özelliği sayesinde diyet yapanlar için ideal bir besindir.
Böbreklerin fonksiyonlarını düzenli ve sağlıklı bir şekilde yerine getirmesine yardımcı olur.
Böbreklerdeki kum ve taşların idrar yoluyla dökülmesini sağlar.
Serbest radikallerle mücadele ederek vücudu mikroplardan arındırır.
Kan şekerini dengede tutar.
Bağırsak kanserini önlediği bilinmektedir.
Posa ve lif bakımından zengin olan bu meyve bağırsak florasını korur.
Kanı temizler.
İdrar söktürücü özelliği vardır.
Kan basıncını ve kalp fonksiyonlarını düzenler.
Sarı karpuz, göz sağlığı açısından faydalı olan A vitaminini bolca içerir. Dolayısıyla görme bozukluklarına iyi gelir ve göz sağlığını iyileştirir.