Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Ocak 2021, 17:06   #1
Çevrimdışı
Sarya Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mürdüm Eriği Reçeli




Malzemeler:
1 kilogram mürdüm eriği
5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 adet çubuk tarçın
5 adet karanfil
1 tatlı kaşığı tereyağı
1/2 adet limon suyu

Arzuya göre:
1 yemek kaşığı gül suyu

Püf Noktası
Yüzeye çıkan köpükleri temizleyerek reçeli kaynatmaya devam edin.Reçelin olup olmadığını anlamak için küçük bir cam tabağa aldığınız reçeli soğuyana kadar bekletin. Reçel tabakta dağılmıyorsa olmuştur aksi takdirde pişirme işlemini 2-3 dakika daha sürdürün.


Pişirme Önerisi
Arzuya göre pişirme esnasında reçele kabuksuz badem ekleyebilirsiniz.


Nasıl Yapılır?
Bol suda yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz mürdüm eriklerini, ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın.


Derin bir tencereye aldığınız mürdüm eriklerinin üzerine toz şekeri ekledikten sonra kapağını kapatıp, suyunu bırakması için 5 saat kadar bekletin.


Toz şeker ile birlikte kendi suyunu bırakan eriklere; su, çubuk tarçın ve karanfil ekleyin.


Kısık ateşte, dibinin tutmaması için aralarda tahta bir kaşıkla karıştırarak reçeli yaklaşık 40 dakika kadar kaynatın. Çok fazla köpürmemesi ve parlaklık kazanması için tereyağını bu aşamada ekleyin.


Limon suyunu ilave edip, 10 dakika daha pişirdikten sonra kıvam alan reçeli ocaktan alın. Soğuması için oda sıcaklığında bekletin.


Reçeliniz hazır. Arzuya göre bu aşamadan sonra reçelin içinde yer alan, tadını veren karanfil ve çubuk tarçını çıkartın. Gül suyunu ekleyip, hafif bir şekilde reçeli karıştırdıktan sonra kavanoza doldurun.


Ağzını sıkı bir şekilde kapattıktan sonra kuru ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin,
Afiyet Olsun
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
:cook:

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan