Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Ocak 2021, 13:55   #1
Çevrimdışı
Sarya
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pişmaniyeli Armut Tatlısı Malzemeleri





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Pişmaniyeli Armut Tatlısı Malzemeleri

Muhallebi için Malzemeler
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

Armutlu Harç için Malzemeler
1 tatlı kaşığı tereyağı
4 adet armut
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı fındık – kıyılmış
1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için Malzemeler
Pişmaniye

Hazırlanışı

Armutların kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.
Geniş bir tavaya tereyağı ve doğradığınız armutları alın. Üzerine toz şekeri ilave edin. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Armutlar yumuşayınca fındığı ve tarçını ekleyip karıştırıp, ocaktan alın.
Bir tencereye sütü koyun. Toz şeker, un ve vanilyayı ekleyerek orta ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Muhallebi koyulaşınca ateşten alın. Parlaklık versin diye tereyağı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın.
Soğuyan armutları kuplarınızın dibine pay edin. Üzerlerine muhallebi ekleyin. Üzerine tekrar armutlu harçtan pay edin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alarak soğutun.
Tatlılarınız soğuduktan sonra üzerlerine tel tel ayırdığınız pişmaniyeleri yerleştirin ve soğuk servis edin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat