Orijinal Bolonez Sos Tarifi
Malzemeler
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet soğan
1 adet havuç
2 diş sarımsak
500g kıyma
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı domates püresi
3 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Taze kekik
Hazırlanışı
Bolonez sosu için tavaya zeytinyağını alalım.
Üzerine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş havuç ve sarımsağı alarak güzelce soteleyelim.
Daha sonra kıymayı da tavaya ekleyerek sotelemeye devam edelim.
Rengi dönen kıymaya domates salçasını ekleyelim ve salça güzelce karışıncaya kadar kavuralım.
Domates püresi veya domates rendesi, sıcak suyu ilave edip orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakalım.
Son olarak yeteri kadar tuz, karabiber ve ince ince doğranmış taze kekiği ekleyerek karıştırıp ocaktan alalım.Afiyet olsun Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |