[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kıtırlı Elmalı Turta Malzemeleri
Hamuru için:
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı margarin yada tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Üstüne:
4 adet tatlı elma
1 tatlı kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı toz şeker
yarım su bardağı kırılmış ceviz içi
Kıtırlı Elmalı Turta Tarifi Yapılışı
Elmalı kurabiye tadında sıkça yaptığım bir tarifi sizlerle paylaşıyorum. Çok da basit üstelik. Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz. Bir tavada alıp şekeri ekleyip rengi değişene kadar pişiriyoruz. Tarçın ve cevizi ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
Hamur malzemeleri ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan portakal büyüklüğünde ayırıyoruz.
Tepsiye hamuru elimizle bastırarak seriyoruz.
Üzerine elmalı harcı yayıyoruz.
Portakal büyüklüğünde kalan hamura azar azar un ekleyip iyice sertleştiriyoruz.
Rendenin kalın kısmı ile elmalı harcın üzerini kaplayacak şekilde rendeliyoruz.
180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun