[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Pastane Usulü Kıtır Tartolet Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için:
150 gr oda ısısında tereyağı veya margarin
75 gr şeker (yarım su bardağından yarım parmak eksik)
1 yumurta
1 paket vanilya
263 gr un (2 su bardağı + 1/4 (çeyrek) su bardağı) 2 bardaktan sonra dengeli ekleyin
Kreması için:
500 ml süt
60 gr mısır nişastası (yarım su bardağından az fazla)
80 gr şeker (1 Türk kahve fincanı dolusu)
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
75 gr tereyağı veya margarin
1 poşet toz krem şanti
Süslemek için:
Arzu edilen meyveler
Yeşil fıstık
Çikolata
Pastane Usulü Kıtır Tartolet Tarifi Yapılışı
Öncelikle hamur malzemelerimizi bir kaba alıp ele yapışmayacak hafif sert kıvama gelene kadar yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamuru streç filmle sarıp yarım saat buzdolabına kaldıralım.
Kreması için tenceremize süt, nişasta, yumurta sarısı ve şekeri alıp koyulaşana kadar pişirelim. Pişen koyu kıvamlı muhallebiyi ocaktan alalım.
Üzerine sıcakken tereyağı ve vanilyayı ekleyip, 2-3 dakika yağ eriyip muhallebiyle bütünleşinceye kadar çırpalım.
En son toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpalım ve buzdolabına kaldıralım.
Tartolet kalıplarına hamuru yayalım ve kenarlardan sarkan fazla kısımları alalım.
Bir çatal yardımıyla tabanları delelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece (alt/üst) fırında 18-20 dk arası tartoletleri pişirelim. (Çok kızarmasınlar)
Pişen tartoletlerimiz soğuyunca, içine soğumuş olan kremamızdan sıkalım ve üzerine dilediğimiz meyveleri dizip yeşil fıstık serpelim.
Eritilmiş çikolata serpelim.
Mümkünse bir gece buzdolabında bekletelim.
Afiyet olsun.