[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Pancar Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
2-3 adet kırmızı pancar
Kuru soğan
Sosu için:
2 diş sarımsak
Yoğurt
Pancar Kavurması Tarifi Yapılışı
İlk olarak pancarlar haşlanıp rendelenir.
Diğer tarafta bol yağda doğranmış kuru soğan ve pancarların taze sap kısmı kavrulur.
Rendelenmiş pancar ve tuz ilave edilerek biraz daha kavrulur.
Yeteri kadar kavrulan pancarlar uygun bir tabağa alınır.
Servis tabağına alındığında üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Afiyet olsun..
Not: Ben pancarı 1 kg dan fazla alıyorum saplarını kesip güzelce yıkıyorum tencereye koyup haşlıyorum birazın kavuruyor birazını da turşu yapıyorum.
Pancar Kavurması Nasıl Yapılır? Püf Noktaları
Pancarlarınızı haşlarken pişip pişmediğini anlamak için ara ara çatak ile kontrol edebilirsiniz.
Saplarını da kullandığımız ve son derece lezzetli olan Pancar kavurmasını isteğe bağlı sarımsaksız da tüketebilirsiniz.