Arı ekmeği özellikle son yıllarda oldukça popüler bir yiyecek haline geldi. Arı ekmeği depresyon, karaciğer harı ve kansızlık gibi birçok rahatsızlığa iyi geldiği bilinir, aynı zamanda doğal bir vitamin deposudur.
Arı sütü propolis ve polenin yanında şimdi de arı ekmeği en çok merak edilen ürünlerden biri. Arı ekmeği diğer ekmeklere pek benzemiyor. Polen dış zarı nedeniyle kolay sindirilemeyen bir besindir. Arılar enzimleri ile poleni fermente ediyor ve dış zarını parçalıyorlar. Ortaya çıkan yeni ürüne de arı ekmeği deniliyor.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Arı Ekmeği Faydaları Nelerdir?
Yapılan araştırmalar arı ekmeğinin karaciğer hasarı, ülseratif kolit, anemi ve depresyon üzerinde olumlu etkileri olduğunu ortaya çıkarmıştır.
Arı ekmeğinin mikrop öldürücü ve antiseptik özelliği vardır. Kanamalı diş eti tedavisinde kullanılır.
Üreme hormonlarına olumlu etkisi vardır. Erkeklerin cinsel yaşamlarını geliştirmede etkilidir.
Arı ekmeği yüksek oranda asetilkolin barındırır. Tansiyonu dengeler ve kronik kabızlık problemlerine iyi gelir.
Bol miktarda laktik asit, protein K vitamini ve B vitamini içerir.
Arı ekmeği polene kıyasla daha kolay sindirilebilir.
Yapılan çalışmalara göre arı ekmeği antioksidan ve antimikrobiyal özelliklere sahip.
Kan basıncı ve kolesterol seviyelerinin düzenlenmesine yardımcı olur.
Zihinsel aktivite arttırıcı etkisi var.
Bağışıklığı destekler ve mide bağırsak florasını düzenler.
Çocuklarda büyüme ve gelişme olumlu etkileri var.