[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Midye Börek (Çıtır Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yufka
Peynir ve maydanoz
Sosu için ;
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke (Hangi sirke olursa fark etmez )
2 buçuk yemek kaşığı un
Midye Börek (Çıtır Çıtır) Tarifi Yapılışı
İlk olarak sos için malzemeleri karıştırıp hazırlayın.
Tezgahın üzerine yufkayı serip dört eşit parçaya kesin.
Kestiğiniz parçanın üzerine hazırladığımız sostan sürüp yufkanın uç kısmı geniş kenarına doğru büzerek çekin.
Açık kalan uçları ortada üst üste gelecek şekilde birleştirin.
Birleştirdiğiniz yere dilediğiniz iç malzemeden koyup kenarlarını kapatarak çok sıkı olmayacak şekilde sarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.