[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Zerbet Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
1kgr un
Yaklaşık 3 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru maya
İç harcı;
Kavurma
Çökelik
1 adet kuru soğan
Ceviz
Yağlama için bitkisel yağ
Zerbet Tarifi Yapılışı
Ekmek hamuru kıvamında hamuru yoğuruyoruz.
İç malzemeleri doğrayıp bir kapda karışıyoruz.
Hamuru fazla bekletmeden bir tepsiye iki kat olacak şekilde önce büyük açıyoruz erimiş yağımızı sürüp tekrar yuvarlıyoruz.
10 dakika bekleyip tepsiye göre açıp ilk katı yağlanmış tepsiye yerleştirip üstüne iç harcı döküyoruz yağ döküp hafif üst hamuru da üstüne yerleştirip üstünü yağlayıp elle bastırıyoruz.
Hafiften 150 derecede üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
__________________
Edeptir AŞK Sevdirenin Hürmetine...
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.