[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kalem Börek (Patatesli) Tarifi İçin Malzemeler
5 adet yufka
İç harcı için :
4-5 adet orta boy patates
2 adet orta boy soğan
Tuz ,nane, karabiber
Toz kırmızı biber
Pul biber
Sarımsak tozu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Sosu için :
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı yoğurt
Üzeri için :
Yumurta sarısı
Çörek otu
Kalem Börek (Patatesli) Tarifi Yapılışı
İlk önce yufkalarımızı eşit bir şekilde önce dörtte daha sonra sekize bölelim.
Patateslerimizi yıkayıp soyalım derin bir tencerede haşlayalım ve soğumasını sağlayalım.
Tavada yemeklik doğradığımız soğanları sıvı yağ ile kavuralım soğuyunca patateslerimizi püre haline getirip ezelim ve soğanımız ile buluşturalım.
Baharatlarımızı ekleyip iyice harmanlayalım. Ayrı bir kapta sosumuzu hazırlayalım.
Hazırladığımız sosu yufkalara fırça yada kaşık ile sürelim iç harcımızı koyup kenarlarını kapatalım ve rulo şeklinde saralım .
Hepsini yağlı kağıt serili tepsiye dizelim üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 fırında üzeri kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.