Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Ocak 2021, 13:01   #1
Çevrimdışı
Sarya Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Soğan Kavurması İçli Ekmek Tarifi




MALZEMELER

500 gr. tam buğday unu
1 tatlı kaşığı instant maya
Su, tuz

İÇ HARCI İÇİN

300 gr. Kıyma
3 adet orta boy soğan
Karabiber, kimyon tuz
Dövülmüş ceviz
Yarım demet maydanoz
Zeytinyağı

Soğan Kavurması İçli Ekmek Tarifi

Unu hamur yoğurma kabına alalım.
Mayayı un ile harmanlayalım.
Unun ortasını açın ve tuzunu serpiştirin.
Ardından suyunu yavaş yavaş katarak poğaça hamuru kıvamında hamur hazırlayın.
İyice yoğurduğunuz hamurun üzerini örterek ılık bir ortamda mayalanması için bekletin.
Hamur mayalanırken iç harcını hazırlayalım; Soğanı ince ince kıyın, az yağ ile hafifçe soteleyin.
Üzerine kıymasını ekleyin ve kavurun.
Kavrulan kıymanın üzerine baharatlarını ekleyin.
İnce ince kıyılmış maydanoz ve tuzu ekleyin.
Karıştırarak ocaktan indirin.
Mayalanan hamurdan bezeler kopararak merdane ile açın.
İç harcından açtığınız hamurun ortasına koyun, hamuru kapatın.
Teflon tavada kısık ateşte kızartın.
Afiyet olsun…

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan