Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Ocak 2021, 07:54   #1
Çevrimdışı
Sarya
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kuru dolma tarifi




Yapımı için malzemeler
10 adet kuru patlıcan
10 adet kuru biber (varsa kuru kabak, asma yaprağı )
500 gram pirinç
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
500 gram yağlı kuzu eti
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Sıvı yağ
1 çay bardağı sumak
2 çay bardağı ılık su
Kuru dolma tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle sumağı ılık suya koyup rengi çıkana kadar bekletin.
Diğer yanda dolmalık kuruları haşlayıp biraz yumuşatın.
Eti küçük kuşbaşı doğrayın.
Soğanı ve maydanozu ince ince kıyın.
Et, pirinç, tuz, yağ, salçalar, soğan, maydanoz ve sumak suyunun yarısını ekleyip harmanlayın.
Hazırladığınız harcı haşladığınız sebzelerin içine doldurun.
Tencereye yerleştirdiğiniz dolmaların üzerine kalan sumak suyunu ekleyin.
Tencereyi ocağa alın.
Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp yarım saat daha pişirin.
Sıcak servis edin.


Afiyet olsun…

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet