Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Ocak 2021, 07:54   #1
Çevrimdışı
Sarya
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Keledoş tarifi




Keledoş genellikle Van mutfağına ait olarak bilinen tescilli bir lezzet. Ancak sadece Van’da değil Ağrı’da da çok sevilerek tüketiliyor. Akpancar adı verilen özel bir ot ve kurut adı verilen kurutulmuş yoğurtla yapılan keledoş için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…
Ocakta
4 - 6 Kişilik
30-60 dk

Yapımı için malzemeler
Kavurma eti
Yarım su bardağı nohut
1 su bardağı aşurelik buğday
Yarım su bardağı yeşil mercimek
2 avuç akpancar
3 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı kurut
Keledoş tarifi Nasıl yapılır?

Nohut ve buğdayı bir tencerede haşlanmaya bırakın.
Nohutların yumuşamasına yakın içine yeşil mercimeği ekleyin.
Mercimekler de pişince içine akpancar otunu ve kavurmayı ekleyin.
10-15 dakika kaynattıktan sonra ezdiğiniz kurutu da ilave edin.
Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirdiğiniz çorbayı ocaktan alın.
Üzerine tereyağını ekleyin.
Yağ eriyince sıcak servis edin. Afiyet olsun

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat