Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Ocak 2021, 13:33   #1
Çevrimdışı
Emre Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tarsus'ta bezelye hasadı, 2 ay erken başladı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MERSİN'in Tarsus ilçesinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredince bezelye ekili 6 dönüm tarlada, hasat erken başladı.

Normalde mart sonu ve nisan ayı başlarında yetişen ve hasadı yapılarak tarladan mutfağa ulaştırılan bezelye, Mersin'in Tarsus ilçesinde iki ay önce hasat edilmeye başlandı. Çiftçi Zeliha Sevler, 6 dönüm alana ektiği bezelyenin erken olgunlaşması nedeniyle şaşkınlık yaşadığını belirtti. Çiftçi Sevler, "Normalde biz bezelyeyi mart ve nisan ayında hasat ediyorduk. Ama havaların sıcak gitmesi nedeniyle ocak ayında hasat etmeye başladık. Bu seneki hava şartlarından dolayı bezelyemiz serada değil, açıkta yetişti" dedi.

Çiftçi Ömer Alçı da, "Allah'ın takdiri. Havaların sıcak gitmesinden dolayı bu mevsimde hasat yapmaya başladık. Kesinlikle ne bir sera ne bir kapalı ortam var. Açık alanda bu şekilde hasadımızı yapıyoruz" diye konuştu.Erken hasat edilen bezelye tarlada 10 TL'den alıcı buluyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Okan ÇALIŞKAN

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan reklamver