Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Mart 2021, 19:03   #1
Çevrimdışı
Sarya Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kadayıf Böreği Nasıl Yapılır?




Malzemeler

300 gr. Tel kadayıf
1.5 su bardağı süt
1 çay bardağından bir parmak eksik zeytin yağı
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz

Arası için: Sucuk ve kaşar


Kadayıf Böreği Nasıl Yapılır?

Kadayıfı bir kaba alıp üzerine yağı dökün. Elinizle kopartarak kadayıfları küçük parçalara ayırın.
Kadayıfların yarısını tavaya alıp, kenarlarını hafif yükselterek yayın.
Üzerine dilimlenmiş kaşar ve ufalanmış sucukları dizin.
Kalan kadayıfıda sucuk ve kaşarların üzerine yerleştirip elinizle sıkıca bastırın.
Bir kavanoza yumurta, süt ve tuzu koyup kapağını kapatın ve iyice çalkalayın. Kadayıfın üzerine gezdirin.
Ocağın büyük gözüne tavayı alıp, ocağın altını kısın. Alt kısım kızarınca bir servis tabağı yardımıyla böreği ters çevirin.
İki tarafta kızaran böreği tavadan alıp dilimleyerek servis edin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan