Parmesanlı Enginar Dolması
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Karaciğer dostu enginar ile yapılabilecek en iştah açıcı yemek tarifini veriyoruz! İşte klasik dolmaları unutturacak leziz enginar dolması tarifi… Malzemeler: •4 adet büyük [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
•1 adet limon
•1 bardak su
•1 su bardağı ekmek kırıntısı
•1 su bardağı rendelenmiş mozzarella
•1 su bardağı toz [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
•2 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kaşığı kıyılmış maydanoz
•2 yemek kaşığı zeytinyağı
•3 diş rendelenmiş sarımsak
•1 tatlı kaşığı tuz
•1 tatlı kaşığı karabiber Üzeri için; •Parmesan
•Maydanoz Tarif: 1-Enginarları kesme tahtasına alıp sapını ve kalın kabuklu kısımlarını makas ya da bıçak yardımıyla kesin. 2-Limonları dilimleyin. 3-Arçelik Ankastre Ocak’a derin bir tencere alıp içerisine bir bardak suyu ve limonları koyun. 4-Temizlediğiniz enginarları tencereye yerleştirip kapağını kapatın ve 20-25 dakika ön pişirme yapın. 5-O sırada [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içini hazırlamak için derin bir kase alın. 6-İçerisine; ekmek kırıntısı, mozzarella, parmesan, maydanoz, sarımsak, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. 7-Enginarları bir fırın kabına dizin. 8-Dolma karışımından azar azar alıp enginar yapraklarının aralarına doldurun. 9-Enginarın her tarafını doldurduktan sonra üzerine biraz daha parmesan serpiştirin. 10-Ardından enginarların üzeri kızarana kadar 5-10 dakika 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da pişirin. 11-Enginarların üzerine maydanoz serpip servis edebilirsiniz. 12-Afiyet olsun!
__________________ ░░░░➠ 𝑉𝑎𝑧𝑔𝑒𝑐𝑡𝑖𝑚 𝑖𝑛𝑎𝑛✯░░░░ |