Karamelize nektarinli lorlu cheesecake
Karamelize nektarinli lorlu cheesecake
Malzemeler:
Cheesecake:
20gr. margarin
175 gr. tuzsuz etimek
4 yemek kaşığı sıvıyağı
1 +1/4 bardak toz şeker *
4 yumurta
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı limon rendesi
1,5 tatlı kaşığı limon suyu, arzuya bağlı
500 gr. tuzsuz lor peyniri
500 gr. süzme yoğurt 3 yemek kaşığı un
* ben kahverengi şeker kullandım.
Karamelize nektarin:
140gr rondodan geçirilmiş toz şeker**
25gr katı yağ, soğuk
4 nektarin
**ingilizlerin kullandığı toz şeker bizimkinin daha da öğütülmüş hali, ben de onun gibi olsun diye rondodan geçiriyorum.
Hazırlanması:
Yağı eritin. etimekleri mutfak robotundan geçirin. Sıvıyağı, 1/4 bardak şeker, margarin ve etimekle karıştırın. (yapışmakta zorlanırlarsa biraz daha sıvıyağ ekleyin.)
Yağlanmış kalıba iyice bastırın. Kenarlarını biraz yükseltip buzdolabında bekletin.
Diğer yanda yumurtayı, yumurta sarısını, 1 bardak şekeri ve rende limonu köpük olana dek iyice çırpın. Süzme yoğurt, lor peyniri ve unu ekleyip karıştırın.
Karışımı kalıba dökün. 150 derecede önceden ısıttığınız fırına koyup yaklaşık 1 saat pişirin. Pastayı soğumaya bırakın.
140gr toz şekeri 5 yemek kaşığı su ile teflon tavada kahverengi olana kadar yakın. Nektarinleri ve yağı ekleyip kısık ateşte nektarinler yumuşayana kadar -yaklaşık 10 dakika- pişirin. (Şeker, meyveler eklenince yapışacaktır ancak sonradan tekrar erir.)
Nektarini cheesecake dilimlerinin üzerinde servis yapın. |