Çikolatalı & kabaklı pasta
Çikolatalı & kabaklı pasta
chocolate&zucchini cake
Malzemeler:
2 su bardağı un
1/2 su bardağı kakao
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı toz şeker
125gr tereyağı/margarin (sıvıyağ da olur muhtemelen)
yarım su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
yarım su bardağı süt + 1 yemek kaşığı limon suyu karışımı (buttermilk)*
2 su bardağı rendelenmiş kabak
1 su bardağı damla çikolata
yarım su bardağı ceviz içi
* bu karışımı tarife başlamadan yarım saat önce hazırlayın, beklesin.
Hazırlanması:
Fırını 175C'ye getirin. Orta boy dikdörtgen bir kalıbı yağlayıp, unlayın.
Un, kakao, karbonat ve tuzu orta boy bir kaba eleyin. Ayrı bir kabın içinde şeker, katı yağ ve sıvı yağı çırpın.
Yumurtaları teker teker ekleyin. (her eklemeden sonra iyice karıştırın) Vanilyayı ekleyin. Unlu karışım ile limonlu sütü 3 seferde ekleyin. (un-süt-un-süt-un) Kabak rendesini ilave edip karıştırın.
Karışımı kalıba dökün. Üzerine damla çikolata ve ceviz içi serpin. 50 dakika pişirip kalıbın içinde soğumasını sağlayın. |