new york times'ın kekleri
new york times'ın kekleri
amerika'daki en meşhur kek fırınının ismi Magnolia Bakery. magnolia bakery'nin ünlü kek tarifi de aşağıda.
kek hamuru için:
bir paket margarin (oda sıcaklığında)
2 su bardağı toz şeker
4 büyük yumurta
3 su bardağından biraz az un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
2 çay kaşığı vanilya
kreması için:
bir paket margarin
8 su bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı süt
2 çay kaşığı vanilya
1. fırını 175C'ye ısıtın. kağıt kek kalıplarını yağlayın. altlarına yağlı kağt serin(veya tepsiyi yağlayın)
2.keki yapmak için:geniş bir kaba margarini koyun ve mixerle orta hızda karıştırın. şekeri ekleyip 3 dk. daha karıştırın. yumurtaları teker teker (karıştırmaya devam ederek) ekleyin. un, süt ve vanilyayı ekleyip özleşene kadar karıştırın. hamuru kalıplara paylaştırın. 20-25 dk. pişirin. 10dk. soğutun.
3. kreması için:yağı geniş bir kaba koyun. 4 su bardağı şeker, süt ve vanilyayı ekleyip karıştırın. şekerin geri kalan kısmını krema dilediğiniz kıvama gelinceye kadar ekleyin. (hepsi gerekmeyebilir) dilerseniz birkaç damla gıda boyası ekleyin. keklerin üzerini kremayla süsleyin. |