portakallı ve haşhaşlı kek
portakallı ve haşhaşlı kek
malzemeler:
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
yarım su bardağı ayçiçek yağı
3/4 su bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğunun rendesi
1,5 su bardağı kepekli un
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
1 paket kabartma tozu
hazırlanması:
1. şekeri ve yumurtayı mikserle çırpın. tüm malzemeleri -karıştırmaya devam ederek- listedeki sıraya göre teker teker ekleyin.
2. en son kabartma tozunu ekleyip mikserin en düşük hızıyla 1-2 kez karıştırın. yağlanmış 30 cm uzunluğundaki dikdörtgen kalıba dökün. (ben yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen borcam kullandım).
3. önceden ısıtılmış 180C fırında 40-50 dakika pişirin. tamamen soğuduktan sonra (sakın sıcakken çıkarmayın) kalıptan çıkarıp servis yapın. |