[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kıyır Kıyır Kandil Simitleri Tarifi İçin Malzemeler
125 gr margarin veya tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta sarısı (Akları üzeri için)
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep (Şart değil olursa güzel olur)
Yarım paket kabartma tozunu
Kavrulmuş susam
Aldığı kadar un yaklaşık 3 + yarım bardak kadar 3 su bardağından sonrası kontrollü ekleyelim
Kıyır Kıyır Kandil Simitleri Tarifi Yapılışı
Un hariç tüm malzemeler karıştırma kabına alınır.
Tel çırpıcı ile karıştırılır azar azar un eklenerek yoğurulur yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır elimiz ile uzatarak simit şekli verilir.
Şekillendirme işlemi bittikten sonra hamurları önce yumurta akına sonra susama batırılıp tepsiye dizilir
Yumurta akları bir fiske tuz ile çırpılırsa işlem daha kolay olucaktır.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirilir.
Oda sıcaklığına gelen simitler saklama kaplarına alınır nefis kıyır kıyır simitler hazır. Afiyetle.