Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Mart 2021, 13:28   #1
Çevrimdışı
NurSima Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kocaeli'de keşfedildi: Tanrıça Kybele'ye adanmış mağaradan 'eşsiz' bir sunak çıktı




Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde Roma dönemine ait mağara keşfedildi. Kocaeli Müze Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar neticesinde gerçekleştirilen keşif sonrası 'eşsiz bir eser' olduğu vurgulanan sunak bulundu. Sunağa Kandıra Kybelesi ismi verildi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kocaeli’nin Kandıra ilçesi Hacılar köyüne bağlı Yağbolu mevkiinde yeni bir keşif ortaya çıkarıldı. Kocaeli Müze Müdürlüğü tarafından “Kandıra Kybelesi” adı altında yürütülen bilimsel çalışmada, Roma Dönemi’ne ait olduğu değerlendirilen bir mağara keşfedildi.


TANRIÇA KYBELE'YE ADANMIŞ
Kocaeli Müze Müdürü Serkan Gedük ve Kocaeli Üniversitesinden Günay Karahan, mağara ve mağaradan çıkan eserler üzerinde yaptıkları bilimsel araştırmalar sonucuna göre, Anadolu kültürünün en önemli tanrıçaları arasında sınıflandırılan Ana Tanrıça Kybele’ye adanmış bir mağaranın bölgede ilk kez keşfedildiği ortaya çıktı.

ANADOLU VE DÜNYA ARKEOLOJİSİ İÇİN ÖNEMLİ BİR GELİŞME
Mağaranın keşfedilmesi ile Anadolu ve dünya arkeolojisi için oldukça önemli bir gelişme yaşandığı belirtildi. Ormanın içerisinde ağaçlarla kaplı ve su kaynağı kenarında bir alanda yer alan mağara ‘Kybele’ kült törenlerinin olmazsa olmazı su kaynağı ve mağara çevresinde bulunan çam ağaçlarının bölgede bulunması dikkat çekiyor.

'EŞSİZ BİR ESER'
Öte yandan, mağara içinden defineciler tarafından kaçırıldığı belirlenen bir sunağın ise emniyet ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla ele geçirildiği öğrenildi. Ele geçirilen sunak üzerinde yapılan bilimsel çalışmalarda ise sunağın eşsiz bir eser olduğu belirlendi. Kocaeli Müze Müdürlüğü tarafından sunağa “Kandıra Kybelesi” adı verildi. Kandıra Kybelesi’nin Roma Dönemi’ne ait oldukça benzersiz bir eser olduğu, bu yüzden yerel bir ustanın elinden çıkmış olabileceği düşünülüyor.

__________________
Edeptir AŞK Sevdirenin Hürmetine...

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları Sorf bizimmekan