Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Nisan 2021, 20:38   #1
Çevrimdışı
Sarya Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sıcak Şarap Tarifi Sıcak Şarap Nasıl Yapılır?





Sıcak Şarap Tarifi
Sıcak Şarap Nasıl Yapılır?
Sıcak Şarap Sever Misiniz?
Şarap Severlere Sıcak Şarabın Tarifi

Sıcak şarap (mulled wine), kırmızı şaraba dayanan sıcak alkollü içecektir.
Şeker ve baharatlarla 70-80 dereceye ısıtılır.

Geleneksel olarak, Avusturya, Almanya, İsviçre ve Çek Cumhuriyeti'nde Noel pazarlarında ve açık havada düzenlenen festivallerde kullanılır.

İlk sıcak şarap tarifleri 17. yüzyılından dır. Tarihi tariflere göre kırmızı şaraba baharat, şeker ve yumurta sarisi eklenir ve çikolata kaplar içinde servis edilir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

1 portakal

1 şişe kırmızı şarap

Yarım taze zencefil, soyulmuş ve ince dilimlenmiş

2 tarçın çubuğu

3-4 adet karanfil

Yarım çay bardağı şeker

(Malzemeleri damak tadınıza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.)

Şarabı portakal suyuyla birlikte tencereye ekleyin. Portakal kabuklarını, zencefili, tarçın çubuklarını, karanfili ve şekeri şarap karışımının üzerine koyun; şekeri eritmek için karıştırın.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tencerenin kapağını kapatın ve kaynayana kadar orta-yüksek ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra tüm lezzetlerin özleşmesi için ısıyı orta-düşük seviyeye düşürün ve bir saat kadar pişirin.

En son ne zaman sıcak şarap içtiniz?


Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan