Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Nisan 2021, 14:01   #5
Çevrimdışı
Sarya
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pancar Turşusu




Süre : 40 dakika

Kişi Sayısı : 20 kişilik

Malzemeler :

3 kg küçük körpe pancar
10 diş sarmısak
1 su bardağı sirke
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı tuz
Tarif :

Pancarların yeşil yapraklarını kesiniz.
Bu yaprakları iyice yıkayıp haşladıktan sonra, çeşitli yemek yapabilecek malzeme olarak saklayabilirsiniz.
Pancar köklerinin topraklarını temizledikten sonra bol suyla iyice yıkayınız.
Turşuyu kuracağınız kavanozon alacağı kadar su içinde haşlayınız.
Haşlanan pancarları daha sıcakken sudan çıkarıp kabuklarını çok ince olarak doğrayınız.
Pancarların büyüklüğüne göre dörde veya altıya bölünüz.
Temiz bir kavanoza yerleştiriniz.
Kabuklarını soyduğunuz sarmısakları tuz içinde iyice dövünüz.
Pancarları haşladığınız suyun içine 1 su bardağı sirkeyle birlikte atın ve tuzun erimesini bekleyiniz.
Tuz eridikten sonra 1 tatlı kaşığı tozşeker ekleyiniz ve kavanozun ağzını iyice kapatınız.
Oda sıcaklığında 2 gün bekletiniz.
İkinci günün sononda turşunuz ikrama hazırdır

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet