Çabuk Kaynatma Turşu
Çabuk Kaynatma Turşu
Turşu seviyor ama kurduğunuz turşuyu beklemekten sıkılıyorsanız pratik kolay ve ertesi gün yenen bir turşu tarifi paylaşıyorum. 1 ayda beklese bozulmuyor buzdolabında ve ertesi gün hemen yemeye başlayabiliyorsunuz.
Malzemeler:
1 bardaktan 1 parmak eksik (3/4 bardak ) üzüm sirkesi
2 buçuk su bardağı içme suyu
1 çay kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı dolusu kaya tuzu
yarım ufak lahana
1 ufak parça kırmızı lahana
5-6 adet turşuluk salatalık
5-7 diş sarımsak
Yapılışı:
Turşu malzemelerini karıştırıp kaynatın.
İrice doğranmış salatalıkları rengi solup hala diri bir halde olana kadar yaklaşık 1 - 1 buçuk dakika haşlayıp kevgirle geniş bir tepsiye alın.
Aynı şekilde kırmızı ve beyaz lahanaları hala turşu yerkenki dirilikte 1 dakika kadar haşlayıp alın.
Soğuyunca kavanoza karışık olarak aralara sarımsak koyarak yerleştirin. |