Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Nisan 2021, 14:03   #1
Çevrimdışı
Sarya
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çabuk Kaynatma Turşu




Çabuk Kaynatma Turşu

Turşu seviyor ama kurduğunuz turşuyu beklemekten sıkılıyorsanız pratik kolay ve ertesi gün yenen bir turşu tarifi paylaşıyorum. 1 ayda beklese bozulmuyor buzdolabında ve ertesi gün hemen yemeye başlayabiliyorsunuz.




Malzemeler:

1 bardaktan 1 parmak eksik (3/4 bardak ) üzüm sirkesi
2 buçuk su bardağı içme suyu
1 çay kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı dolusu kaya tuzu
yarım ufak lahana
1 ufak parça kırmızı lahana
5-6 adet turşuluk salatalık
5-7 diş sarımsak
Yapılışı:

Turşu malzemelerini karıştırıp kaynatın.
İrice doğranmış salatalıkları rengi solup hala diri bir halde olana kadar yaklaşık 1 - 1 buçuk dakika haşlayıp kevgirle geniş bir tepsiye alın.
Aynı şekilde kırmızı ve beyaz lahanaları hala turşu yerkenki dirilikte 1 dakika kadar haşlayıp alın.
Soğuyunca kavanoza karışık olarak aralara sarımsak koyarak yerleştirin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet