İçli köfte tarifi
İçli köfte tarifi
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden içli köfte tarifi
İçli köfte tarifi malzemeler:
1 su bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı un
Tuz
İç harcı için:
Yarım kilo kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 orta boy soğan
125 gram margarin
Karabiber
Tuz
İçli köfte tarifi hazırlanışı:
- Soğanları doğrayın.
- Yağı erittikten sonra soğanları atıp, pembeleşene kadar yağda çevirin.
- Kıymayı da ilave edip kavurun.
- Domates salçası, karabiber ve tuzu koyup biraz daha kavurduktan sonra karışımı buzlukta donmaya bırakın.
- Derin bir tepside bulguru ayıklayın.
- Üzerine çok az su ilave ederek yoğurun.
- Azar azar unu katın.
- Tuz ve biber salçasını da ilave ettikten sonra yoğurmaya devam edin.
- Bulgur ele yapışmamaya başlayınca yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve bunlara yuvarlak şekil verin.
- El, sürekli ıslatılarak kahve tabağı şekli verilen köftenin içine dondurulmuş içten 3-4 yemek kaşığı konularak yumurta biçimi verin ve ağzını kapatın.
- Son olarak hazırladığınız içli köfteleri kaynar suya atıp kaynatın. |