Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Mayıs 2021, 00:00   #1
Çevrimdışı
CORDON BLEU
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Beyaz Çikolata Şerbetli Frambuazlı Güllaç




Beyaz Çikolata Şerbetli Frambuazlı Güllaç Tarifi İçin malzemeler


  • 1 paket güllaç yaprağı (12 yaprak)
  • 2 litre süt
  • 400 gr şeker
  • 100 gr. beyaz çikolata
  • 1 tatlı kaşığı gül suyu
  • 500 gr çilek
  • 500 gr frambuaz
  • 100 gr toz fıstık


Beyaz Çikolata Şerbetli Frambuazlı Güllaç Nasıl Yapılır?



  • Öncelikle sütü ve şekeri kaynatıp sonra çikolatamızı ilave ediyoruz.
  • Süt, şeker ve çikolata karışımlı şerbeti soğuması için oda sıcaklığında bekletiyoruz.
  • Şerbet eli yakmayacak seviyeye geldiğinde, kullanıma hazır demektir.
  • Güllaç yapraklarımızı ayrı bir kapta şerbetle ıslatıp borcama diziyoruz.
  • Yaprakların yarısını şerbetleyip borcama dizdikten sonra, arasına dilimlenmiş çilek, frambuaz ve fıstık koyuyoruz.
  • Tekrar geri kalan güllaç yapraklarını ıslatıp aynı şekilde borcama diziyoruz.
  • Kalan sütü, güllaç yapraklarına yedirerek döküyoruz.
  • Dinlenen güllacı süsleyerek porsiyonlarına ayırıyoruz. Afiyet olsun.
Beyaz Çikolatalı Güllaç Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Şerbet kesinlikle ne çok soğuk, ne de kaynar olmalı. Eli yakmayacak sıcaklıkta olması gerekir.
  • Eğer şerbet soğuk olursa tatlımız kabarmaz, eğer çok sıcak olursa tatlımız hamur kıvamına gelir.
  • Güllaç yapraklarını borcama dizerken ara katlarına mutlaka süt gezdirin. Bu sayede daha iyi kabaracaktır.
  • Tatlıyı hazırladıktan sonra en az 1 saat dinlendirin.
  • Verilen ölçülerden 12 kişilik beyaz çikolatalı güllaç hazırlayabilirsiniz.

lezzet

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet