Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için;
2 paket yulaflı bisküvi,
100 gram tereyağı.
Kreması için;
1 su bardağı irmik,
4 su bardağı süt,
1 su bardağı portakal suyu,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya (5 gram).
Portakallı sos için;
2 su bardağı portakal suyu,
2 yemek kaşığı nişasta,
2 yemek kaşığı toz şeker.
Portakallı İrmik Tatlısı Yapılışı
Portakallı irmik tatlısı yapmak için öncelikle taban için gerekli olan bisküviler rondodan geçirili.
Eritilmiş tereyağı ile iyice ovularak kelepçeli kalıba boşaltılır.
Üzerilerine el ile sıkıca bastırılıp kalıp içerisine eşit şekilde yayılır.
Kremasını hazırlamak için gerekli olan süt, irmik, toz şeker ve portakal suyu tencereye koyulup karıştırılır.
Elde edilen karışım ocağın üzerinde kaynayıp kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir.
Kıvam alınca ocağın altı kapatılır ve vanilya eklenip karıştırılır.
Hazırlanan krema kalıp içerisindeki bisküvili taban üzerine boşaltılır.
Portakallı sosu hazırlamak için portakal suyu, nişasta ve toz şeker tencereye koyulup tel çırpıcı yardımı ile çırpılır.
Ocağın üzerinde kaynayıp kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir.
Pişirilen portakallı sos irmikli krema üzerine boşaltılır ve düzgün bir şekilde yaydırılır.
Hazırlanan portakallı irmik tatlısı buzdolabına kaldırılarak en az iki-üç saat dinlendirilir.
Vaktiniz varsa 1 gece dolapta bekletirseniz daha güzel sonuç alırsınız.
Süre sonunda kalıptan çıkartılan tatlının üzeri arzuya göre süslenir ve dilimlenerek servis edilir |