Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Mayıs 2021, 15:03   #1
Çevrimdışı
Sarya Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kaytaz Böreği




MALZEMELER

Hamuru için;

10 gram kuru maya
1 çay kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
1 çorba kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz

İçi için;

1 adet soğan
200 gram orta yağlı kıyma
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
Maydanoz

Hamurların üzerini yağlamak için;

Yarım çay bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI


Mayayı ılık süt ve şekerle çözdükten sonra yavaş yavaş hamur malzemelerini ekleyerek güzelce yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelen hamuru 15 dakika kadar dinlendirin. Bu sırada iç malzemeyi hazırlayabilirsiniz.

Soğanları rendeleyin. Kıyma, domates, maydanoz ve biber salçası, tuz, pul biber, kimyon ve karabiberi iyice karıştın.

Hazır hale gelen hamuru 15 eşit parçaya bölerek yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üzerini sıvıyağ ile yağlayıp, bohça şeklini vererek kare şekline yakın bir hamur elde edin.

Üzerine iç harcı bolca koyduktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Hamurların mayalanması için 1 saat bekletin ve önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan