Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Mayıs 2021, 14:46   #1
Çevrimdışı
CORDON BLEU
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İtalyan Usulü Farro Buğdaylı Ve Ispanaklı Pilav




İtalyan Usulü Farro Buğdaylı Ve Ispanaklı Pilav Tarifi İçin malzemeler


  • 250 g Farro buğdayı (Veya pilavlık yarma buğday)
  • 100 g bebek ıspanak (İri doğranmış)
  • 100 g kuşkonmaz (İri doğranmış)
  • 5 dal taze kişniş (İri kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı zencefil (İnce doğranmış)
  • 3 diş sarımsak (İnce doğranmış)
  • 2-3 adet acı biber (İnce doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi
  • 1 yemek kaşığı susam yağı
  • 1 yemek kaşığı Teriyaki sosu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Servis için
  • 2 adet küçük kabak
  • 100 g hellim peyniri (Izgara edilmiş)
  • Taze soğan (İnce kıyılmış)
  • Dereotu (İnce kıyılmış)


İtalyan Usulü Farro Buğdaylı Ve Ispanaklı Pilav Nasıl Yapılır?


  • Farro buğdayını bir gece önceden ıslatın. Suyunu süzün ve bir tencereye alarak, sıcak su ilave ettikten sonra yumuşayana kadar pişirin.
  • Kabakların üstünü kesin ve içini temizledikten sonra kapakları tekrar kapatarak önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.
  • Zeytinyağını geniş bir tavaya alarak ısıtın. Zencefil, sarımsak, kimyon tohumu ve acı biberi ilave ederek renk alana kadar pişirin.
  • Daha sonra ıspanak, kuşkonmaz ve kişniş ile Farro buğdayını ilave edin.
  • Teriyaki sosu, susam yağı, pirinç sirkesi, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın ve kapağı kapalı olarak, kısık ateşte 5-10 dakika pişirin.
  • Pilavı, kabağın içine doldurun ve hellim peyniri, dereotu ve taze soğanla süsledikten sonra sıcak servis edin.
lezzet



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan