Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Mayıs 2021, 17:18   #1
Çevrimdışı
Sarya Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Firikli meyhane pilavı Tarifi




Malzemeler

750 gr küçük kuşbaşı et
3 büyük kuru soğan
6 tane taze kırmızı biber
2 kaşık biber salçasi
1 dolu kaşık domates salçası
2 su bardağı firik
1 su bardağı bulgur
Tuz-karabiber
1 kase pişmiş nohut
1 çay bardağı zeytinyağı
2 dolu kaşık tereyağ-sadeyağ

Firikli meyhane pilavı Yapılışı


750 gr küçük kuşbaşı et, bir çay bardağı zeytin yağında tuz ve karabiber eklenerek kavrulur. Bir yanda soğanlar ve kırmızı biberler doğranır ete eklenir. Birazda beraber kavrulur. Sonra biber salçası ve domates salçası ilave edilir. Suyunu koyup kaynamaya bırakılır..

Yarım saat pişer. sonra 2 bardak firik, 1 bardak bulgur ve 1 kase pişmiş nohut eklenir. Suyunu çekene kadar beklenir, üzerine yağ tavlanır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan