TURP TURŞUSU NASIL YAPILIR?
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER
2 kg turp
5-6 dış sarımsak
1 kg havuç
4 yemek kaşığı kaya tuzu
2 litre su
1 çay bardağı sirke
3 litrelik bidon
2 yemek kaşığı limon tuzu
TURP TURŞUSU TARİFİ *
Turp ve havuçları yıkayıp doğrayın. Sarımsakları ise soyup ikiye bölün. Bidonun dibine iki üç tane sarımsak koyup üzerine turp ve havuçları yerleştirin. Aralarına sarımsak koyun.
2 litre suyun içine limon tuzu, tuz, sirke ekleyin ve tuzlar eriyene kadar ara ara karıştırın. Bidona suyu yavaş yavaş doldurun. Eksik gelirse biraz daha su ekleyebilirsiniz.
Ağzını sıkıca kapatın. 20 gün hiç açmayın. Afiyet olsun.
__________________ ░░░░➠ 𝑉𝑎𝑧𝑔𝑒𝑐𝑡𝑖𝑚 𝑖𝑛𝑎𝑛✯░░░░ |