Ağlayan Kek Tarifi, Nasıl Yapılır?
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ağlayan Kek Malzemeler:- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı demli çay
- 2 su bardağı kadar un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kakao
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Ağlayan Kek Tarifi Yapılışı: - Kekimizi yapmaya yumurtalarımızı şeker ile çırparak başlayabiliriz.
- Köpük köpük olan karılımın üzerine yağımızı, vanilyamızı, çayımızı ve kakaomuzu koyarak çırpmaya devam edelim.
- Bu karışımdan 1 büyük su bardağı kadarını ayıralım.
- Kalan karışıma 1 paket kabartma tozunu ve unumuzu ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Karışıma ihtiyaç duymanız halinde ilave un koyabilirsiniz.
- Yağladığımız fırın kabına ya da tek kişilik sufle kaplarına karışımımızı boşaltalım ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırınımızda yarım saat pişirelim.
- Kekimizi fırından çıkardıktan yaklaşık olarak 5 dakika sonra üzerinde delikler açarak ayırdığımız sosu dökelim.
- Ağlayan kek tarifimiz servise hazırdır.
- Kek ılık olarak servis edilirken nane yaprakları ile de süslenebilir.
- Tazeliğini 2-3 gün koruyabilen kek hem yapımı hem de tadı ile tarif defterlerinizin favorisi olacaktır.
- Dileyenler kakao tercihlerini dark olarak kullanabilirler.
Afiyet olsun. |