24 Eylül 2021, 18:04
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Peşmelba Tarifi
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] PEŞMELBA İÇİN MALZEMELER
6 adet orta boy şeftali
1 çay bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 adet çubuk tarçın
Sosu için:
1 su bardağı frambuaz
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı limon suyu
Servisi için:
500 gram kaymaklı dondurma
PEŞMELBA NASIL YAPILIR?
Kabuklarını soyduğunuz şeftalilerin çekirdeklerini çıkartıp ince dilimler halinde kesin.
Küçük bir sos tenceresine aldığınız şeftali dilimlerini; suda eritilmiş toz şeker ve çubuk tarçın ilavesiyle, şeftaliler hafif diri kalacak şekilde pişirin.
Ocaktan aldığınız şeftalileri soğuması için bir kenarda bekletin. İsteğe göre şerbetin geri kalanının süzüp şeftali dilimlerini ayrı bir yerde soğutun.
Sosu için; frambuaz taneleri, pudra şekeri ve limon suyunu mutfak robotunda püre haline getirdikten sonra kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin. Ocaktan aldığınız sos karışımını soğuması için bekletin.
Şeftali dilimlerini servis kaselerine paylaştırın. Orta kısımlarına ikişer hatta üçer top kaymaklı dondurma yerleştirip hazırladığınız frambuaz sos ilavesiyle soğuk olarak servis edin.
Şeftalileri pişirdiğiniz şerbet karışımının daha parlak gözükmesi için; 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı ekleyebilirsiniz.
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|
| |