Yoğurtlu Dövme (Buğday) Çorbası Tarifi
1 su bardağı dövme (aşurelik buğday)
1,5 su bardağı nohut
1 yemek kaşığı tereyağı
Yeterince et suyu veya su
Tuz
Kuru nane
Kırmızı biber
Terbiyesi İçin;
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 adet yumurta sarısı
Yoğurtlu Dövme (Buğday) Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
1 Çorbamızı yapacağınız zaman, aşurelik buğdayı ve nohutu birkaç kez yıkayıp akşamdan ıslatın.
2 Ertesi gün düdüklü tenceremize buğdayı ve nohutu koyup, 5 su bardağı su ile yumuşayana kadar pişirin.
3 Bir kabın içine yoğurdu, unu, yumurtayı koyup, çorbadan aldığımız 1-2 kepçe su ile hızlıca çırpalım ki yoğurt kesilmesin.
4 Bu işlemi, terbiyemiz ılıyana kadar yapın ve yavaş yavaş çorbanın içine karıştıra karıştıra dökün.
5 Ayrı bir tavada tereyağını, naneyi ve kırmızı biberi yakıp, çorbamıza dökün.
6 Bir taşım kaynatıp, tuzunu da ilave ettikten sonra çorbamız hazır.
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|