Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
SOĞUK BAKLAVA TARİFİ
1 Tepsi Baklava, Pişirme Süresi 1 Saat
Soğuk Baklava İçin Malzemeler
Baklava için:
1 litre süt
4 su bardağı toz şeker
800 gram baklavalık yufka
200 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
1 avuç fıstık içi
1 yemek kaşığı kakao
1 paket çikolata
(rendelenmiş)
Soğuk Baklava Yapılışı:
Uygun bir tencereye sütü ve şekeri alalım ocağa yerleştirip şeker eriyene kadar karıştıralım. Kaynamaya başladığında bir dakika kısık ateşte kaynatalım ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Uygun bir tencere de yağı eritelim ocaktan aldıktan sonra üzerinden köpüğünü de alıp atalım. Sıvı yağı ilave edip karıştıralım.
Yufkaları tezgaha açalım ve tepsi boyuna uygun keselim. Sonrasında tepsinin tabanını yağlayalım. 2 kat yufka serelim. Her iki katta bir azar azar yağdan serpiştirelim. Yufkaların %70'ni bu şekilde kullanıp ara kata bol fıstık, ceviz yada fındık koyabilirsiniz. Bolca dökelim ve kalan yufkaları başında olduğu gibi kullanalım.
Son olarak keskin bir bıçakla tatlıyı dilimleyelim ve kalan yağı üzerinde gezdirelim. 160 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Fırından aldıktan 3-4 dakika sonra en başında hazırladığımız tamamen soğumuş olan şerbeti üzerlerinde gezdirelim.
Dinlenip soğuduktan sonra süsleyebiliriz. Önce kakao serpiştirelim sonra rendelenmiş çikolata ve en üste Antep fıstığı. Nasıl arzu ederseniz.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
...