Gelin pastası tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya Islatmak için:
1,5 su bardağı soğuk süt
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2,5 yemek kaşığı nişasta
1 paket krem şanti
Üzeri için:
3-4 yemek kaşığı hindistan cevizi
50 gram fındık içi
Gelin pastası tarifi Nasıl yapılır?
Derin bir kasede yumurta ve şekeri güzelce çırpın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip tüm malzemleri tekrar çırpın.
Kek karışımını fırın tepsisine dökün.
Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede yaklaşık 30 dakika pişirin.
Kekiniz piştikten sonra fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Pastanın muhallebisi için süt, şeker, un ve nişastayı bir tencerede karıştırın.
Elde ettiğiniz karışımı, ocağın üzerinde kaynayıp kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin.
Muhallebiyi ocaktan alın ve ılıdıktan sonra üzerine toz krem şanti ekleyip mikser ile çırpın.
Keki ıslatmak için 2,5 su bardağı sütü soğuk kekin üzerine gezdirin.
Islattığınız kekin üzerine muhallebiyi dökün ve düzgün bir şekilde yayın.
En son pastanızın üzerini Hindistan cevizi ile kaplayıp buzdolabında dinlendirin.
Dilerseniz süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
__________________ Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!! Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |